Return to site

Bankrot Zahoda 6. del: Možni prihodnji razvoj finančnega sistema

V desetih letih od nastanka gospodarske krize in zloma finančnega sistema, niso bili uvedeni ukrepi za spremembo principov delovanja finančnega sistema, zato so ostali vsi problemi nespremenjeni. Povečala se je samo zadolženost.

Nekateri strokovnjaki trdijo, da se nahajamo ponovno pred zlomom finančnega sistema. Svojo trditev utemeljujejo z dejstvom, da Rusija, Kitajska, Indija in še nekaj drugih držav vse bolj intenzivno prodajajo dolarje in evre, in dolarske in evrske vrednostne papirje (državne obveznice) iz svojih zalog. Te države tudi povečujejo medsebojno trgovanje s svojimi valutami, dogovorile so se za kreiranje svoje kripto valute. Rusija je razvila svoj mednarodni bančni plačilni sistem namesto SWIFT-a. Kritiki obstoječega finančnega sistema navajajo tudi podatke, da je bilo v nekaj zadnjih mesecih odpuščeno približno 30.000 bančnih uslužbencev v svetu, italijanska Unicredit banka bo odpustila 10.000 bančnih uslužbencev, Nissan je napovedal odpust 10.000 ljudi zaradi zmanjšanja prodaje, prav tako Ford namerava odpustiti 24.000 ljudi.

Vse bolj so glasna opozorila, da prihaja novi val gospodarske krize in razpad finančnega sistema. International Movement for Monetary Reform (IMMR) poskuša po svojih močeh prispevati k reformi finančnega sistema, ki ne bi vodil v ciklične krize. Nekatere države (npr. Nizozemska, Švedska) so sprejele IMMR kot verodostojnega partnerja pri izgradnji novega finančnega sistema.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly